Popuštanje vrućine u danima vikenda

Drugi je dan prvog ovoljetnog toplinskog vala koji je jučer dijelu Dalmacije donio i rekordno visoke temperature zraka koje su na širem splitskom području bile i do 40°C!

Prognostičari su iz tog razloga putem Meteoalarma danas za cijelu obalu izdali najviše crveno meteorološko upozorenje, a javne službe pozivaju građane da slijede već poznate upute i izbjegnu toplinski udar.

Vikend koji je pred nama donosi olakšanje jer će se topla zračna masa zajedno sa ogromnom količinom saharskog pijeska pod naletom frontalnog poremećaja koji će se tijekom vikenda premještati malo sjevernije od Jadrana postupno povući prema jugu kontinenta.

Sutra se tako očekuje pretežno sunčano, a u nedjelju djelomice sunčano vrijeme uz mogućnost za poneki pljusak krajem dana i u noći na ponedjeljak.

Slab do umjeren sjeverozapadnjak u nedjelju će okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru, a temperature zraka će nakon rekordno visokih vrijednosti spustiti se za 8 do 10 stupnjeva i kretati se između 24 i 34, u ndejelju do 31°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com