Projekti i suradnja

U godinama iza nas su brojni projekti koje smo odradili za općine i gradove ili Turističke zajednice kao što su: Šibenik, Knin, Drniš, Vodice, Rogoznica, Skradin, Pirovac, Tisno ali i za javne ustanove i gospodarske subjekte među kojima su: Institut Ruđer Bošković, Zaklada Adris, Nacionalni park Krka, ACI, Šibensko-kninska županija, HNK Rijeka – Stadion Rujevica, Vodovod i kanalizacija Osijek, Sveučilište u Zadru, DVD Muć, OŠ u Kostanjama kod Omiša, Auto kamp Stobreč, Planinarsko društvo Promina te više od 30 drugih.

Agrometeorološka postaja Miljevci, Sveučilište u Zadru

U suradnji s Zavodom za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković realizirali smo na lokaciji Martinska kod Šibenika prvu podvodnu kameru s uživom prijenosom slike u realnom vremenu, a s istim partnerom postavili smo i sonde za mjerenje temperature mora od 0,5 do 15m dubine, meteo postaje i panoramske kamere.

Podvodna kamera Martinska, Institut Ruđer Bošković

Jedna od projektnih aktivnosti je i razvijanje GLOBE škola u zemlji pri čemu udruga sudjeluje kao partner koji osigurava montažu i održavanje meteorološke opreme dok škole infrastrukturu. Meteorološke grupe učenika uz asistenciju profesora izmjerene vrijednosti obrađuju i razmjenjuju u sklopu svjetske Globe mreže čime se kod najmlađe populacije razvija interes za znanošću i širiti svijest o potrebi zaštite okoliša u vremenu sve očitijih promjena u klimi. Udruga već ima iskustva sa ovakvim projektima pa je još prije par godina u suradnji sa OŠ “Zadarski otoci” u Zadru sudjelovala u realizaciji projekta čime se ova škola uključila u Globe sustav, a pripomogla je i školi u Omišu. Instalirali smo opremu i u SŠ “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću, OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu s područnom školom u Golubiću, OŠ Kistanje i OŠ
Jurja Dalmatinca u Šibeniku.

OŠ Domovinske zahvalnosti Knin

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com