Hrvatska danas


04.12.22Promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, na Jadranu i uz njega lokalno obilnom te praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti ponegdje moguća jutarnja magla, a kraća sunčana razdoblja izgledna su poslijepodne na Jadranu i u Slavoniji. Vjetar većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni, na Jadranu jako do vrlo jako jugo, ponegdje na sjevernom dijelu bura. Krajem dana vjetar će slabjeti. Temperatura uglavnom između 2 i 7, na Jadranu 10 do 15 °C.Prognoza za Hrvatsku po regijama


Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno te uglavnom bez oborine. Tek na zapadu Slavonije izgledna je poneka kap kiše. Sredinom dana su moguća i kraća sunčna razdoblja. Vjetar slab, na krajnjem istoku ponegdje umjeren istočni. Temperatura zraka između 2 i 7 °C.

Središnja Hrvatska

Oblačno, a povremena uglavnom slaba kiša bit će češća prijepodne. Pritom još ujutro u Zagorju, Međimurju te u višim predjelima može biti susnježice i snijega. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka između 0 i 6 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, lokalno i s izraženim pljuskovima. Bit će vjetrovito uz umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima, ponegdje i istočnjak i bura. Najviša temperatura od 11 do 15 °C.

Gorska Hrvatska

Većinom oblačno uz povremenu oborinu. Padat će uglavnom kiša, još u noći i ujutro će biti susnježice i snijega, a uz porast temperature moguća je pojava kiše koja se smrzava u dodiru s tlom. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka u Gorskom kotaru od između -2 i 3, u Lici ujutro od -1 do 2, a danju od 3 do 8 °C.

Dalmacija

Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, lokalno obilniju te praćenu grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 13 do 16 °C.

Istra

Pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima. Puhat će slab do umjeren, mjestimice pojačan istočnjak i bura, a na jugu će poslijepodne mjestimice okretati na jugo koje će ponegdje biti i jako s olujnim udarima. More umjereno valovito do valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 9 do 13 °C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com