Hrvatska danas


31.03.23Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje malo kiše, uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a češće se očekuje navečer i osobito u noći. Ponajprije na sjevernom Jadranu moguća je i grmljavina. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na moru jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 15 do 20 °C, na istoku malo viša.Prognoza za Hrvatsku po regijama


Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a krajem dana ponajprije na zapadu može pasti malo kiše. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 22 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i većinom suho. Navečer i u noći jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, uglavnom u gorju povremeno na udare i olujan. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom s kišom, osobito u drugom dijelu dana, a navečer se lokalno očekuju i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 17 °C.

Gorska Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, uglavnom poslijepodne te osobito navečer kad je moguća izraženija oborina i grmljavina. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 16 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Na samom kraju dana oblačnije uz mjestimičnu kišu i pljuskove, najprije na sjeveru regije. Puhat će umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 19 °C.

Istra

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, više tijekom poslijepodneva i večeri kada se uz jače naoblačenje ponegdje očekuju i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano, u drugom dijelu dana mjestimice do jako jugo i jugozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, ponegdje do valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 12 i 16 °C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com