Hrvatska danas


18.07.24Pretežno sunčano i vruće, uglavnom na obali i vrlo vruće. U unutrašnjosti uz umjeren razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u gorju te na istoku. Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a poslijepodne uglavnom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 34 i 38 °C.Prognoza za Hrvatsku po regijama


Istočna Hrvatska

Prevladavajuće sunčano i vruće uz uglavnom slab vjetar. Poslijepodne se uz umjeren do jak razvoj oblaka lokalno očekuju pljuskovi i grmljavina, ponajprije u gorju. Najviša dnevna temperatura između 33 do 35 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano i vruće, a uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 32 do 34 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano i vrlo vruće. Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, poslijepodne će prolazno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 33 do 37 °C.

Gorska Hrvatska

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 28 do 31 °C.

Dalmacija

Prevladavat će sunčano i vrlo vruće. U unutrašnjosti je uz dnevni razvoj oblaka mala vjerojatnost za poneki pljusak s grmljavinom. Umjerena, rijetko i jaka bura, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 34 do 38 °C.

Istra

Vedro, sunčano i vruće. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje pojačana do jaka bura koja će do sredine dana oslabiti i poslijepodne djelomično okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 32 i 37 °C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com