Hrvatska danas


16.05.22Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Poslijepodne i navečer uz jači razvoj oblaka može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, uglavnom u najzapadnijim područjima, moguće i u Zagori. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C.Prognoza za Hrvatsku po regijama


Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano i u mnogim područjima vruće. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura od 29 do 31 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. Poslijepodne i navečer uz jači razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u Međimurju, Hrvatskom zagorju te na području Žumberka. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 28 do 31 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano. U unutrašnjosti Istre poslijepodne može biti ponekog lokalnog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 30 °C.

Gorska Hrvatska

Pretežno sunčano. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Gorskome kotaru. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 25 do 29 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano i vrlo toplo. U Zagori poslijepodne može biti lokalno jačeg razvoja oblaka uz pljusak i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30 °C.

Istra

Pretežno sunčano, a uz razvoj oblaka moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom. Puhat će slab južni i jugozapadni vjetar. More će biti mirno ili malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 26 do 29 °C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com