Nestabilno uz čestu pojavu lokalnih neverina

Vrijeme se nakon prvog ovoljetnog toplinskog vala destabiliziralo pod utjecajem visinske ciklone koja će u većem dijelu tjedna donijeti nestabilne vremenske prilike uz čestu izmjenu sunčanih i oblačnih perioda te lokalne pljuskove praćene grmljavinom, ponegdje i jače izražena nevremena.

Osobito nestabilno će biti u prvom dijelu tjedna, odnosno tijekom srijede i četvrtka iako se već i danas u zaleđu od sredine dana uz jači razvoj naoblake očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi koji se lokalno u kasnim poslijepodnevnim satima mogu spustiti i do dijela obale. Slične vremenske prilike prevladavati će i sutra iako je uz obalu manja vjerovatnost za pljuskove.

Tijekom srijede i četvrtka osim u zaleđu česte grmljavine i neverina će biti i na moru, osobitu u noćnim i jutarnjim satima.

Od petka i u danima vikenda nastupiti će postupna stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar će narednih dana biti uglavnom slab do umjeren i to često promjenjivih smjerova, a samo za lokalnih neveremena prolazno i pojačan. Temperature zraka će nakon jutarnjih 22 do 25 stupnjeva tijekom dana porasti do vrijednosti od 27 do 32°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com