Narednih dana nestabilno uz pljuskove i neverine

Foto: Ivan Ivičin

Nad Sredozemljem se produbljuje ciklona koja će zajedno sa frontalnim sustavom narednih dana premještati se preko Jadrana pa je već danas nastupila promjena vremena uz postupni porast visoke i srednje naoblake te jačanje juga.

Obzirom da će anticiklona braniti dublji prodor ciklone nad kopno glavnina zbivanja narednih dana odvijati će se na moru i uz njega. Prvi od tri vala pogoršanja nastupiti će u drugom dijelu dana, osobito kasno poslijepodne i navečer, kada se očekuje povremena kiša te lokalni grmljavinski pljuskovi dok će jugo koje jutros puše i do 50km/h dodatno pojačati, osobito na moru.

Sutra u prvom dijelu dana malo stabilnije uz djelomice sunčano vrijeme, a u zaleđu lokalno uz grmljavinske razvoje. Poslijepodne sa mora novo jače naoblačenje, a kasno navečer i u noći na petak nestabilno uz kišu i lokalne neverine sa kojima ponegdje za kratko vrijeme može pasti i veća količina kiše. Jugo će sutra prolazno oslabiti na slabo do umjereno i postupno okretati od sredine dana na jugozapadne i zapadne smjerove pa do slabih promjenjivih smjerova.

I u prvom dijelu vikenda dosta nestabilno uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme praćeno kišom i lokalnim neverinima dok će u nedjelju nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz raskidanje naoblake i sve više sunčanih perioda.

Vjetar će u prvom dijelu vikenda biti uglavnom slab te promjenjivih smjerova, a u nedjelju slab do umjeren sjevernih i sjeverozapadnih smjerova.

Obzirom da promjena vremena stiže sa Sredozemlja i iza nje ne nastupa izraženo hladna zračna masa u narednim danima ne očekuje se veći pad temperatura zraka koje će nakon nekoliko dana sa gotovo ljetnim vrijednostima vratiti se u višegodišnje prosjeke i kretati između jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 20-tak stupnjeva, ponegdje i stupanj do dva i više.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com