Vikend stabilan, bura u slabljenju

Foto: Ksenija Ševerdija

Foto: Ksenija Ševerdija

Nad Jadranom jača anticiklonalni greben, dok se plitka ciklona iznad Jonskog mora sporo popunjava i premješta na istok što će u danima vikenda donijeti postupnu stablizaciju vremenskih prilika uz slabljenje bure i sve više sunčanih perioda.

Nakon djelomice do pretežno sunčanog jutra od sredine dana, kao i jučer, na jugu i istoku Šibensko-kninske županije doći će do ponovno jačeg razvoja naoblake te mogućnosti za lokalno slabe pljuskove. Uz umjerenu do umjereno jaku buru, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak maksimalna dnevna temperatura zraka popeti će se do 27°C.

U subotu uz obalu veći dio dana pretežno sunčano, a u zaleđu od sredine dana umjeren razvoj dnevne naoblake može rezultirati ponekim slabim pljuskom i to uglavnom u sjevernom dijelu zaleđa oko masiva Svilaje i Dinare. Uz umjerenu buru, uz obalu pojačan sjeverozapadnjak i zapadnjak dnevna temperature zraka kretati će se između 17 i 26°C.

Vjetar će u nedjelju utihnuti i biti slab promjenjivih smjerova. Nakon djelomice do pretežno sunčanog prvog dijela dana u zaleđu će doći do umjerenog razvoja dnevne naoblake, a prema večeri naoblaka će se navući nad cijelo područje. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com