U noći pala obilna kiša

Premještanje ciklone koja je jučer donijelo olujno jugo i udare preko 100km/h uzrokovalo je brojne probleme u odvijanju pomorskog prometa, a kasno sinoć i u noći na ponedjeljak premještanjem glavnine sustava preko nas lokalno i obilne oborine.

Sustav je iza 23h prvo zahvatio šire zadarsko područje na kojem je u vrlo kratkom vremenu praćena grmljavinom pala obilna kiša koja je do 6h akumulirala količine u prosjeku od 30 do čak 110 litara koliko je palo na Dugom otoku. I u samom Zadru pale su impresivne količine pa se zavisno o dijelu grada količine kreću između 50 i 90 litara!

Slabo pomičan sustav nakon što se istrošio na zadarskom području premjestio se u noći na šibensko područje gdje su također izmjerene obilne količine kiše, osobito u zaleđu. Prema podacima sa automatskih meteoroloških postaja najobilnija kiša pala je na području Drniša i to u samom gradu 71, a na Promini 69 litara po metru četvornome. Oko 50 litara izmjereno je na širem kninskom području, a u Šibeniku između 25 i 30 litara. U ostatku Šibensko-kninske županije oborine su bile nešto slabije i u prosjeku kretale se između 7 u Jezerima do 35 litara na krajnjem jugu.

Nestabilno uz povremenu kišu prevladavati će i u prvom dijelu ponedjeljka, dok se u drugom očekuje prestanak oborina. Uz slabe do umjerene vjetrove sjeverozapadnih do jugozapadnih smjerova temperature zraka će ostati slične prethodnim danima i kretati se između 8 i 14°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com