U nedjelju prolaz frontalnog sustava

Prolaz oslabljenog frontalnog sustava sjevernije od Jadrana gotovo da se nije niti osjetio na području Dalmacije pa je osim nešto više naoblake slabih oborina u noći bilo lokalno prema otvorenom moru. Jutro je započelo uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a temperature zraka uz tiho vrijeme do 8h porasle su i do 15°C.

Petak će donijeti prolaznu stabilizaciju vremena uz djelomice sunačano vrijeme i do umjerene vjetrove sjeverozapadnih smjerova. Poslijepodne i navečer u zaleđu postoji šansa za poneki pljusak, osobito na području oko planine Svilaje. Temperature zraka tijekom dana porasti će do 20 stupnjeva, a navečer se spustiti do 15°C, u zaleđu malo niže.

U danima vikenda slijedi nova promjena vremena uz brz prolazak frontalnog sustava sa kojim će doći i do zahlađenja. Veći dio subote stabilno uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana zapuhati će prvo slabi vjetrovi jugozapadnih i južnih smjerova, a prema večeri sa porastom naoblake vjetar će okrenuti ua umjereno jako i jako jugo. Temperature zraka nakon jutarnjih 10-tak sredinom dana porasti će do 18 stupnjeva.

Nedjelja donosi glavninu pogoršanja vremena tijekom kojeg se očekuje povremena kiša, lokalno i poneki grmljavinski pljuska dok će u najvišem gorju zalepršati i pahulje. Prema prognostičkim materijalima sustava će se u noći sa sjevernog Jadrana premjestiti na sjevernu Dalmaciju gdje će u prvom dijelu dana uglavnom u zaleđu donijeti izdašnije oborine. Od sredine dana iako će još biti promjenjivo vrijeme će se postupno smirivati uz raskidanje naoblake sa zapada. Nakon u noći jakog juga prolazom sustava vjetar će naglo okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, a sa večernjim satima na umjereno jaku buru sa kojom će i osjetno zahladiti pa će se temperature zraka tijekom dana kretati od maksimalnih 14 do navečer prohladnih 8°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com