Vikend nestabilan uz kišu i grmljavinske pljuskove

Nad Jadranom anticiklonalni greben postupno slabi, a u noći sa zapada kontinenta približiti će se nova dolina sa frontalnim poremećajem koja će u danima vikenda donijeti pogoršanje vremenskih prilika.

Djelomice vedra noć u kojoj je bilo i slabe bure osigurala je da su prve jutarnje temperature zraka osim na krajnjem jugu županije jednoznamenkaste i u rasponu od 4 do 9°C. Jedino na području Rogoznice te na Punti Planke, gdje jutros ima i slabih pljuskova, one su dvoznamenkaste i kreću se između 10 i 11°C.

Danas će prevladavati većinom sunčano vrijeme, tek povremeno s umjerenom naoblakom. Mjestimice je malo kiše moguće prijepodne, posebno na otocima i na otvorenom moru, a u drugom dijelu dana uglavnom u zaleđu. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će prema večeri biti u jačanju. Najviše dnevne temperature zraka dosegnuti će vrijednosti od 12 do 15 °C.

U subotu oblačno uz povremenu kišu, osobito od sredine dana dok navečer lokalno postoji šansa za grmljavinske pljuskove i tuču. Puhati će umjereno do umjereno jako jugo, a temperature zraka će imati mali dnevni hod od jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 16°C.

Jugo će u nedjelju od sredine dana dodatno pojačati i na moru biti jako i vrlo jako. Uz pretežno oblačno vrijeme nova runda kiše i grmljavinskih pljuskova praćenih lokalno i tučom očekuje se tek u kasnim večernjim satima i u noći na ponedjeljak kada će jugo i oslabiti te okrenuti na slabu buru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na subotu bez veće promjene, tek prolazom sustava u noći na ponedjeljak malo svježije.

Sinoptička situacija u subotu, izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com