Sutra prolazna promjena vremena, a u ostatku tjedna stabilno

Izostanak bure i vedra noć jutros je hladnoću i mraz spustila i na veliki dio obale, pa i otoka gdje su se lokalno mjerili i izraženi minusi. Primjerice na otoku Zlarinu temperatura zraka se spustila na gotovo -4°C, u Šibeniku je bili ispod -1, na Brodarici -2, a u obližnoj šibenskoj Dubravi čak -6, koliko je izmjereno i u Kninu.

Vrlo hladno jutro osvanulo je i u unutrašnjosti zemlje gdje su se minimalne temperature zraka kretale u jučerašnjim vrijedostima i na većini lokacija bile ispod minus 10 stupnjeva, a najhladnije je bilo u NP Risnjak sa izmjerenih -14°C.

Nad Jadranom se sa sjeveroistoka kontinenta proteže greben anticiklone, a sa sjeverozapada Europe približava se frontalni sustav koji će se preko nas premjestiti u noći na utorak. Prolaz ovog oslabljenog sustava u polju visokog tlaka zraka biti će ujedno i jedina veća promjena vremana u ovom tjednu koji će obilovati pretežno sunčanim vremenom, a osim sutra uz slabe vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova i hladnoća će popustiti.

Danas veći dio dana pretežno sunčano uz slabe vjetrove sjeverozapadnih smjerova. Nakon jutrošnjih izraženih minusa temperature zraka sredinom dana porasti će do ugodnih 10 do 12°C. U večerenjim satima sa zapada će se postupno naoblačiti, a u drugom dijelu noći očekuje se uz obalu slaba kiša, a u najvišem dijelu zaleđa prolazno susnježica i snijeg.

Sustav će se vrlo brzo premjestiti preko nas pa će oborine već tijekom jutra oslabiti i postupno prestati, a od sredine dana nastupiti će i raskidanje naoblake. Zapuhati će umjeren do umjereno jaki sjeverozapadnjak koji će navečer okrenuti na umjereno jaku do jaku buru sa kojom će ponovno i zahladiti pa će dnevni hod temperatura zraka biti između 4 i 9°C.

Od srijede pa do kraja tjedna stabilno uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti u postupnom porastu i imati vrijednosti od jutarnjih 4 do maksimalno dnevnih 14°C.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com