U Kninu 7cm snijega, u danima vikenda hladno ali i stabilnije

Oklaj, foto. Nikola Bilušić

Današnji prolaz hladne fronte očekivano najavama prognostičara donio je izraženo pogoršanje vremena praćeno naglim zahlađenjem i na udare olujnom i orkanskom burom koja večeras na Šubićevcu puše na udare i do 92km/h!

Snijeg je večeras osim gorskog i kontinentlanog dijela zemlje, unutrašnjosti Istre te podvelebitskog primorja zabijelio i dio unutrašnjosti Dalmacije pa je prema mjerenjima DHMZ-a u Kninu u 19h izmjeren 7cm visok snježni pokrivač. Osim na kninskom snijeg pada i na području Oklaja, Bukovice, Miljevaca, Kijeva i Vrlike te Promine.

Prema radarskim odrazima oborine u sjevernoj Dalmaciji polako prestaju i premještaju se na splitsko područje i dalje prema jugu, a jačanjem anticiklone od sutra će nastupiti i postupna stabilizacija vremena uz raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme u danima vikenda. Međutim zbog razlike u tlaku između ciklone i anticiklone sutra će na Jadranu i dalje biti vjetrovito uz na udare jaku i olujnu buru koja će u nedjelju oslabiti na slabu do umjerenu.

Pritjecanje osjetno hladnog zraka osjetiti će se na temperaturama zraka koje će se nakon iznadprosječnih spustiti na vrijednosti primjerenije dobu godine i kretati se između 3 i 8, odnosnu u nedjelju i do 12°C.



PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com