Početak tjedan uz lokalno obilne oborine na otocima i moru

Početak klimatološkog proljeća nakon dužeg perida stabilnog i sušnog vremena kojim je obilovala veljača donio nam je promjenu vremena uz niz ciklona koje se premještaju preko Sredozemlja. I dok je vikend ciklona svojim središtem bila dosta daleko od nas, uz obalu sjeverne Afrike, današnja će se svojim centrom premještati vrlo blizu. Zbog jake anticiklone na sjeveru kontinenta ona će se naći zbivena i neće moći dublje prodrijeti u kontinent pa će se glavnina zbivanja odvijati na moru i uz njega.

Duboka ciklona sa središtem nad Ligurskim morem danas se postupno popunjava i premješta na Tirensko more i već jutros je na otvorenom moru donijela kišu i lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom što potvrđuju i trenutni radarski odrazi.

U nastavku dana na Jadranu oblačno uz kišu, a osobito u Dalmaciji i to na otvorenom moru, vanjskim otocima te isturenom dijelu obale kod Rogoznice ona može biti i obilnija te praćena neverinima. Poslijepodne i navečer smirivanje vremena uz postupni prestanak oborina. Umjereno jako, na moru jako do olujno jugo od sredine dana će postupno slabiti i u zaleđu te na dijelu obale postupno okrenuti na levant. Temperature zraka uz južinu neće imati neki značajniji dnevni hod i kretati će se između minimalnih 10 i maksimalno dnevnih 14°C.

Od sutra pa do petka stabilnije uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme te malu šansu za poneki izolirani pljusak. Uz vjetrove slabih promjenjivih smjerova temperature zraka će ostati u okvirima od prethodnih dana. U drugoj polovici petka jačanje juga uvesti će nas u novu promjenu vremena koja nastupa u danima vikenda.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com