Nestabilno vrijeme uz čestu kišu

Nestabilne vremenske prilike uz jugo i za doba godine visoke temperature zraka pod utjecajem megaciklone nad Atlantikom koja na svojoj prednjoj strani povaći toplu i vlagom bogatu zračnu masu sa juga kontinenta nastaviti će se i ovog tjedna kojeg će obilježiti tri veće promjene vremena.

Prvo pogoršanje vremena nastupa svojom glavninom sutra pa je danas jugo prema ustaljenom pravilu pojačalo na umjereno jako do jako. Prema večeri i u noći će se jače naobalčiti, a lokalno nije isključen i poneki pljusak ili neverin. Drugi dio utorka i srijeda donijeti će prolaznu stabilizaciju vremena uz raskidanje naoblake i slabljenje juga koje će okrenuti na slabe vjetrove jugozapadnih do sjeverozapadnih smjerova.

Okretanjem vjetra na jugo krajem srijede i tijekom četvrtka započeti će nova promjena vremena koja će glavninom nastupiti tijekom petka kada se očekuje glavnina nestabilnosti praćenih pljuskovima i lokalnim neverinima.

Subota će prema današnjim prognostičkim materijalima uz više sunčanih perioda donijeti kratkotrajno smirivanje vremena prije novog jačeg pogoršanja koje nastupa u nedjelju.

Temperature zraka će za doba godine biti ugodne iako će prema vikendu postupno biti sve niže pa će se nakon današnjih 25 stupnjeva u drugom dijelu tjedna kretati između jutarnjih 14 do maksimalno dnevnih 21°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com