Sutra novi val nestabilnosti

Plitka dolina koja se polako premješta preko Jadrana i dalje podržava nestabilne vremenske prilike koje su praćene čestim izmjenama sunčanih i oblačnih perida te povremenim pljuskovima i grmljavinom.

Rano jutros iza 5h jedan takav sustav zahvatio je šire područje Šibenika i lokalno donio i do 10 litara kiše, a najviše 13 litara palo je na Miljevcima. U nastavku jutra i šire područje Splita zahvatili su pljuskovi koji su bili i nešto izdašniji uz akumuliranu količinu oborina od 27 litara po metru četvornome.

Stabilizacija vremena prema prognozama ne očekuje se niti narednih dana kada će se zadržati uglavnom promjenjivo vrijeme praćeno čestim lokalnim pljskovima. Pri tome jače naoblačenje, kiša i grmljavinski pljuskovi očekuju se ponovno od ove večeri i sutra u prvom dijelu dana, a petak poslijepodne donijeti će ipak stabilnije vrijeme uz raskidanje naoblake. Uz pretežno južne vjetrove temperature zraka će i dalje biti ugodne i kretati se između 18 i 22°C.

U danima vikenda prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz povremenu promjenjivu naoblaku iz koje lokalno može pasti i poneki grmljavinski pljusak. Uz slabe vjetrove južnih i jugozapadnih smjerova zadržati će se jednako toplo vrijeme kao i prethodnih dana.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com