Sutra prva od dvije ovotjedne promjene vremena

Ovaj tjedan uvodi nas u kalendarsku jesen koje će svoje razdoblje otvoriti sa čak dva pogoršanja vremena koja će se ovim prostorima premještati do kraja vikenda.

Nad Jadranom polje povišenog tlaka zraka postupno slabi, a sa sjeverozapada kontienenta približava mu se dolina s frontalnim poremećajem koja će se svojom glavninom preko njega premještati sutra u drugom dijelu dana. Zbog toga se nakon djelomice sunčanog jutra od sredine dana očekuje postupni porast naoblake, a poslijepodne i navečer lokalni pljuskovi i neverini. Ovu kratkotrajnu promjenu vremena pratiti će uglavnom slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Promjena neće bitnije utjecati niti na temperature zraka koje ostati na sličnim vrijednostima od prethodnih dana.

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena tijekom srijede jačanje južine u četvrtk uvesti će nas u novo nastabilnije razdoblje koje će se protegnuti gotovo sve do kraja tjedna. Povremenih pljuskova i neverina već može biti tijekom četvrtka, a osobito u danima vikenda kada lokalno mogu biti i izraženiji uz lokalno obilnije oborine. Dominacija južine potrajati će sve do druge polovice subote kada će sa umjereno jakih oslabiti i okrenuti na slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Temperature zraka i dalje ugodne uz vrlo mali dnevni hod od minimalnih 23 do maksimalno dnevnih 27°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com