Nevrijeme na šibenskom području, lokalno već pale obilne oborine

Najavljeno pogoršanje vremena u noći zahvatilo je Jadran, a svojom glavninom upravo se premještalo preko područja sjeverne Dalmacije gdje već lokalno ima i obilnije akumulacije oborine!

Grmljavinsko-oborinska pruga tijekom noći pružala se od obala Tirenskog mora, preko srednje Italije i Jadrana te dalje u BiH i u nekoliko navrata donijela je nevrijeme od kojih je najače bilo ono pred zoru kada su grmljavinski senzori nad regijom bilježili u intervalu od 5 minuta i preko 30 000 munja!

Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja na zadarskom i šibenskom području najviše kiše do 7h palo je na potezu između Benkovca i Primoštena i to u prosjeku između 35 i 75 litara po metru četvornome.

Danas u nastavku dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnom te praćenom grmljavinom. Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom, ponegdje i tučom, osobito na Jadranu i uz njega. Umjereno i jako jugo i južni vjetar, prolazno će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom i srednjem dijelu zapuhat će jaka bura. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane osjetno će se sniziti i kretati se između 18 i 23°C.

Meteoalarm za danas je izdao visoko narančasto vremensko upozornje zbog mjestimice obilne kiše, i preko 90 litara, što može uzrokovati bujične poplave.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com