Bura opasno rashladila more

Gotovo nestvarno izgledaju temperature mora u predvečernjim satima na dijelu obale od Šibenika do Vodica nakon što su se u svega nekoliko sati spustile za više od 5 stupnjeva. Krivac za to je naravno umjereno jaka do jaka bura koja je topli površinski sloj mora po već poznatom obrascu odgurala od obale prema otvorenom moru na čije mjesto je stigao hladniji iz dubina.

Još jutros na plaži Rezalište na Brodarici kada je vjetar imao prevladavajuće sjeverne i sjeverozapadne smjerove more je imalo temperaturu između 24 i 25 stupnjeva da bi sredinom dana okretanjem vjetra na buru u rekordnom roku pala na večerašnjih 20 stupnjeva. Slična situacija je i na plažama Srime i Vodica gdje je temperatura mora tek neznatno viša nego na šibenskom području i kreće se oko 21°C.

Današnja ruža vjetrova

Na jugu Šibensko-kninske županije gdje bura nije toliko izražena kao i na otocima temperature more u odnosu na prethodne dane ostale su slične i kreću se za doba godine više nego ugodnih od 24 do 25°C.PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com