Naredni dani uz učestale pljuskove i neverine

Jučerašnji prolaz frontalnog sustava preko Jadrana napokon je otpuhao vrućine sa ovih prostora pa se danas lakše diše. Međutim, kako se i očekivalo, lokalno je bilo izraženijeg nevremena praćenog obilnom kišom i grmljavinskim pljuskovima. Prethodne nevrijeme je zahvatilo dio Njemačke, Austrije, Sloveniju i sjevernu Italiju, a zatim zapadnu obalu Istre gdje je osim obilne kiše i plime došlo i do stvaranja opasne pijavice. Jačeg nevremena i lokalno obilnijih oborina bilo je i na području srednjeg Jadrana, dok je sjeverna Dalmacija, izuzev nešto najsjevernijeg dijela zaleđa, bila pošteđena jačeg nevremena a time i ozbiljnijih oborina.

Temperature zraka na šibenskom području u odnosu na prije 24 sata niže su u prosjeku između 5 i 12 stupnjeva, pri čemu je najmanje osvježenje na otocima, a najizraženije u zaleđu.

U nastavku dana, kao i tijekom srijede i četvrtka, nastaviti će se nestabilne vremenske prilike uvjetovane ciklonom iznad Italije koja se produbljuje i premješta prema Jadranu. U takvoj sinoptičkoj situaciji uz čestu izmjenu sunčanih i oblačnih perioda lokalno će biti pljuskova i neverina pa se preporuća praćenje vremenskih prognoza i napose radarskih odraza.

Vjetar će zbog pomicanja ciklone ali i čestih lokalnih neverina imati promjenjive smjerove. Nakon današnjeg umjerenog, a na moru i jakog oštrog i jugozapadnjaka, povremeno i zapadnjaka, vjetar će u narednim danima malo oslabiti i samo povremeno biti umjereno pojačan.

Temperature zraka u odnosu na prethodne dane dosta ugodnije, od 20 do 25°C.

Sinoptička situacija, izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com