I u narednom tjednu vruće, na vidiku je i promjena vremena

Zadnja dekada kolovoza, ujedno i ultima klimatološkog ljeta, uvodi nas polako u još jedan ovoljetni toplinski val. Već danima temperature zraka su u postupnom porastu da bi danas uz sjeverne i sjeverozapadne vjetrove kulminirale i dosegnule vrtoglave vrijednosti od 37 stupnjeva koliko je izmjereno u obalnom dijelu od Šibenika do Pirovca. Južnije prema Rogoznici jugozapadni vjetrovi su do obale donijeli ipak dašak svježine s mora pa su tamo temperature zraka bili niže i do 7 stupnjeva u odnosu na primjerice Šibenik.

Pod utjecajem polja malo povišenog tlaka zraka u narednom tjednu očekuje nas nastavak stabilnog ljetnog vremena pa će dani biti uglavnom djelomice do pretežno sunčani. Prvi dio tjedna, do srijede, vruće uz visoke dnevne temperature zraka koje će penjati i do 36°C. I noći će biti tople uz minimalce koji će se spustiti u zaleđu do 25, a uz obalu tek pokoji stupanj manje od 30 pa će i spavanje narednih dana mnogima teško ići. Toplinski val od četvrtka će popustiti pa će se temperature zraka postupno vratiti u višegodišnje prosjeke za doba godine i kretati se između 24 i 29°C.

Stabilno vrijeme narednih dana pratiti će i slab do umjeren vjetar dnevne cirkulacije – ujutro burin, a danju maestral.

Kraj kolovoza i početak rujna izgledno donosi i promjenu vremena pa će uz sve ugodnije temperature zraka prema današnjim prognostičkim materijalima donijeti vrlo vjerovatno i prve jesenske kiše.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com