Vikend stabilan ali uz dosta visoke naoblake tijekom nedjelje

Ciklona koja ovog tjedna donijela znatnu promjenu vremena i otpuhala vrućine sa ovih prostora sa jučerašnjim danom se ugasila, a na njezino mjesto došlo je polje malo povišenog tlaka zraka ili anticiklona koja će tijekom vikenda ali i idućeg tjedna podržavati stabilne vremenske prilike.

U takvim okolnostima subota će biti pretežno vedra uz slabe dnevne vjetrove sa mora prevladavajućih sjeverozapadnih i jugozapadnih smjerova. Temperature zraka će uz obilje sunčanih sati sredinom dana približiti vrijednostima od 30-tak stupnjeva, a noću spsutiti na ugodnih 20-tak.

Prodor oslabljenog sustava sa sjevera kontinenta u drugom dijelu nedjelje donijeti će porast uglavnom srednje i visoke naoblake koja će biti jalova pa se oorine ne očekuju. Međutim sustav će pojačati vjetar pa će od sredine dana na moru zapuhati umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak koji će navečer i u noći na ponedjeljak okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru. Trend zatopljenja će se nastaviti pa će nakon jutarnjih 20 sredinom dana temperature zraka porasti i do 33°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com