Maksimalni vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu tek se očekuje

Zbog obilnih kiša posljednjih dana u nekim dijelovima zemlje i dalje traju žestoke borbe s poplavama a sve u iščekivanju dolaska velikog vodnog vala iz Slovenije, piše Index.

Nakon što je u samo 24 sata palo 250 litara po četvornome metru, vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu je u ponedjeljak ujutro dosegnuo povijesna 302 centimetra, što je čak 39 cm iznad dosad najvišeg vodostaja Zrmanje izmjerenog u tom gradu. Situacija je teška i u Gračacu. Jučer je najkritičnije bilo u Hrvatskoj Kostajnici, gdje je proglašeno izvanredno stanje, a Una raste iz sata u sat.

Borba protiv poplava vodi se i na karlovačkom području. Prema procjenama Hrvatskih voda, maksimalni vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu očekuju se tijekom noći sa srijede na četvrtak. Rijeka Korana se već izlila iz svog korita.  Vodostaji Korane i Kupe u Karlovcu i dalje rastu. U 9 sati razina obje rijeke iznosila je 831 centimetar, a na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava.

Vodostaj Une kod Hrvatske Kostajnice je 491 centimetar. Poplavili su i viši dijelovi grada, zatvorena je i cesta do graničnog prijelaza.

Poplava i problema uzrokovanih obilnim kišama ima i u drugim krajevima zemlje, u Varaždinskoj i Ličkoj županiji te na vrgoračkom području gdje prekinuta berba jagoda.

Gospić, foto: Crveni križ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com