Danas novo prolazno pogoršanje

Foto: Ivica Grbelja

Foto: Ivica Grbelja

Nakon jučerašnjeg prolaza frontalnog poremećaja kojeg je karakterizirao shelf cloud praćen prolaznim pljuskovima i grmljavinom vrijeme se djelomice stabiliziralo iako je lokalno tijekom večeri i u noći bilo izoliranih pljuskova. Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja najviše kiše palo je u sjevernom dijelu zaleđa gdje je izmjereno u prosjeku malo više od 20 litara kiše po metru četvornome dok se u ostatku Šibensko-kninske županije količina oborina kretala između par litara na jugu do 10-tak litara u zapadnom dijelu.

Prolazna stabilizacija vremena koja je uslijedila jutros i donijela malo sunčanog vremena biti će kratkog vijeka jer će se ciklona s frontalnim sustavom od Ligurskog mora preko Jadrana u nastavku dana premještati dalje na istok.

Sustav je tijekom jutra već zahvatio Istru i dio Kvarnera, a u ranim poslijepodnevnim satima očekuje se da će doći i do Sjeverne Dalmacije preko koje će se premještati tijekom poslijepodnevnih i ranih večernjih sati.

Uz jače naoblačenje tako se ponovno očekuje kiša i lokalni pljuskovi praćeni ponegdje i grmljavinom. Slabo jugo postupno će okretati na jugozapadnjak i prolazom sustava navečer okrenuti na umjereno jaku, na udare i jaku buru. Temperature zraka danas će biti bez veće promjene i kretati se između 14 i 18°C.

U noći prolazom sustava nastupti će uz umjereno jaku do jaku buru i raskidanje naoblake pa će srijeda biti pretežno sunčana. Bura će od sredine dana biti u slabljenju na umjerenu i na moru će okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Temperature zraka neznatno će se sniziti i kretati se između 7 i 17°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com