Do sredine tjedna povremena kiša, a zatim stabilnije

Foto: Ivica Grbelja

Foto: Ivica Grbelja

Jadranu se sa sjeverozapada kontinenta približila ciklonalna s frontalnim sustavom koji će se tijekom dana premještati dalje na istok dok se u noći očekuje formiranje nove ciklone nad Genovom. Ova promjena vremena koja je već jutros donijela oblačno vrijeme uz slabe lokalne pljuskove te umjereno do umjereno jako jugo potrajati će do sredine tjedna kada će doći do postupnog porasta tlaka zraka koji će rezultirati stabilnijom vremenom u drugoj polovici tjedna.

U nastavku dana doći će do jačeg naoblačenja praćenog kišom i lokalnim grmljavinskim pljuskovima. Jugo će od sredine dana biti u slabljnju i prolazom sustava okrenuti će na slabe do umjerene jugozapadne i sjeverozapadne smjerove. Temperature zraka biti će bez većih oscilacija i kretati se između 16 i 19°C.

U noći te sutra u prvom dijelu dana doći će do prolazne stabilizacije vremena uz raskidanje naoblake. Od sredine dana ponovno jače naoblačenje, a poslijepodne i navečer kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Vjetar će sutra biti slab i to uglavnom južnih smjerova, a navečer će zapuhati umjerena do umjereno jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti u padu i kretati se između 10 i 15°C.

Od srijede stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme ali i umjerenu do umjereno jaku, na udare i jaku buru. Fenski utjecaj podignuti će dnevne temperature zraka dok će one jutarnje biti još malo niže, odnosno kretati će se od 8 do 20°C.

Od četvrtka do nedjelje prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Puhati će slabi vjetrovi jugozapadnih i zapadnih smjereova, a temperature zraka biti bez veće promjene i kretati se između 10 i 17°C. U nedjelju tlak zraka će se malo sniziti što ostavlja mogućnost da od sredine dana u zaleđu uz jači razvoj naoblake dođe do pojave grmljavinskih pljuskova koji se u poslijepodnevnim satima mogu proširiti i do dijela obale.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com