Vikend stabilan, novo pogoršanje početkom tjedna

Nad Jadranom se zadržava prostrano polje približno srednjeg i izjednačenog tlaka, a sa zapada se približava frontalni poremećaj. Jezgra hladnog, vlažnog i nestabilnog zraka koja je podržavala promjenjive vremenske prilike praćene poslijepodnevnim pljuskovima oslabila je pa će subota donijeti pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme.

Više naoblake koja lokalno može donijeti i poneki izolirani pljusak očekuje se uglavnom na dinarskom masivu dok će uz obalu prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove jugozapadnih smjerova. Temperature zraka u okviru doba godine, odnosno između 19 i 23°C.

Približavanje frontalnog poremećaja sutra će se osim po padu tlaka zraka osjetiti i po porastu visoke i srednje naoblake te okretanju vjetra na jugo i njegovom jačanju od sredine dana na umjereno, navečer i umjereno jako. Temperature zraka biti će slične današnjima i kretati od 11 do 15, odnosno tijekom dana od 19 do 24°C.

Pogoršanje vremena nastupiti će u prvim danima tjedna, odnosno tijekom ponedjeljka i utorka kada će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Prolazom sustava vjetar će sa južnih okrenuti na sjeverne smjerove i buru s kojom će i zahladiti. Prognozu modela možete pratiti na ovom linku.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com