Prvi dio tjedna nestabilan i prohladan

Ciklona i vrtlog nestabilnog zraka iznad nas koji je bogat vlagom na početku tjedna donio nam je vremenske prilike više nalik zimskom nego proljetnom vremenu. Anticiklona nad Skandinavijom osigurati će kontinuitet pritjecanja hladnijeg zraka sa istoka i sjevera Europe i u većem dijelu ovog tjedna, a njezinim slabljenjem u danima vikenda postupno će se vratiti i proljetne vremenske prilike.

Nestabino vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te pojavu lokalnih pljuskova zadržati će se do sredine tjedna. Pri tome najnestabilnije će biti danas kada se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz pojavu lokalnih pljuskova. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura i sjeverni vjetrovi s kojima će pristizati za doba godine i osjetno svježiji zrak pa će temperature zraka biti malo ispod višegodišnjih prosjeka i kretati se između 12 i 18°C.

Od četvrtka sve više sunčanih perioda, osobito u danima vikenda. Vjetar će biti slab i to uglavnom s još uvijek rashlađenog mora pa će i temperature zraka iako će biti dosta sunčanih sati ostati bez veće promjene u odnosu na prvi i oblačniji dio tjedna.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com