Nestabilno i u danima vikenda

Ciklona s frontanim sustavom koja se preko Jadrana premješta na sjeveroistok, dok se u noći očekuje formiranje nove ciklone nad Ligurskim morem, osigurala nam je nestabilan završetak tjedna i promjenjiv vikend.

Jače pogoršanje praćeno grmljavinskim nevremenom Dalmaciju je zahvatilo sinoć, a novi val u kojem je bilo izraženijih grmljavinskih pljuskova, pokušaja stvaranja pijavica te tuče tijekom ovog jutra. Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja u zadnja 24h palo je u prosjeku između 5 na jugu do 30 litara u ostatku, odnosno 50 litara po četvornome metru na krajnjem sjeveru Šibensko-kninske županije u Kijevu.

Izrazito nestabilno i promjenjivo vrijeme pratiti će nas i u danima vikenda pa se uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda očekuju i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Pri tome osobito nestabilno će biti danas do večernjih sati te ponovno sutra, odnosno u noći sa subote na nedjelju.

Nakon jučerašnjeg jakog juga danas će vjetar biti slabiji zapadnih i sjeverozapadnih smjerova. Sutra će vjetar ponovno okrenuti na umjereno do umjerno jako jugo, a tijekom nedjelje na umjerenu buru.

U odnosu na stabilniji prvi dio tjedna temperature zraka će se malo sniziti i biti u rasponu od 6 do 15°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com