Od četvrtka povratak stabilnog vremena

Foto: Ivica Grbelja

Greben anticiklone nad Jadranom postupno slabi, a ciklona nad Tirenskim morem pruža dolinu prema Jadranu i na početku tjedna donosi promjenu i pogoršanje vremena.

Jutros na šibenskom području prevladava djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz slab vjetar južnih i istočnih smjerova te temperature zraka od oko 20 stupnjeva. U nastavku dana slijedi postupna promjena vremena uz porast naoblake i jačanje juga, u zaleđu levanta i juga, koje će kasno navečer na moru biti i do umjereno jako. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na trenutne.

Noć na utorak donosi kišu i lokalne pljuskove koji mogu biti praćeni i grmljavinom kojih će biti povremeno i tijekom jutra kao i u poslijepodnevnim satima dok je navečer najmanja šansa za njih. Puhati će umjereno do umjereno jako jugo uz neznatno niže temperature zraka koje će imati mali dnevni hod i kretati se između 14 i 16°C. Promjenjivo i nestabilno uz čestu izmjenu sunčanih i oblačnih perioda te povremene pljuskove prevladavati će i tijekom srijede. Jugo će u noći oslabiti i okrenuti na slabu do umjerenu buru koja će u večernjim satima utihnuti. Temperature zraka će u odnosu na utorak neznatno porasti i biti u rasponu od minimalnih 14 do maksimalno dnevnih 19°C.

Od četvrtka se na ovim prostorima očekuje jačanje polja malo povišenog tlaka zraka što će rezultirati stabilizacijom vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com