U noći prolaz fronte

Sa sjeverozapada kontinenta prema Jadranu primiče se nova dolina s hladnom frontom koja će u noći na ponedjeljak donijeti prolazno pogoršanje vremena uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Već tijekom jutra, a osobito u drugom dijelu ponedjeljka vrijeme će se uz raskidanje naoblake stabilizirati međutim prolazom ovog sustava otvoriti će se put pritjecanju svježeg zraka sa sjevera kontinenta pa će uz na udare jaku buru i tramontanu poprilično zahladiti.

Danas pretežno ili djelomice sunčano, a od sredine dana sa zapada postupan porast naoblake, navečer i u noći s kišom. U noći je lokalno moguća obilnija kiša te izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će umjereno i ponegdje jako jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka između 8 i 12, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 20 °C.

Sutra promjenljivo oblačno i vjetrovito. Mjestimice kiša, češća u noći i ujutro. Zapuhati će umjeren sjeverozapadni vjetar, na moru s jakim udarima, koji će popodne okrenuti na vrlo jak sjeverni, a duž obale na jaku i olujnu buru. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 8 do 12 °C, a najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C.

Nestabilno, promjenljivo i prohladno vrijeme očekuje se i u nastavku tjedna, osobito sredinom i u danima vikenda.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com