Vikend stabilan ali u nedjelju uz dosta naoblake

Foto: Ivica Grbelja

Smirivanje bure i vedra noć jutros su spustile minimalne temperature zraka u kotlinama zaleđa ispod nule, a hladno je bilo i uz obalu. Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja najjači mraz zabilježen je na području Drniša gdje se temperatura zraka spustila do -3°C. U Bilicama je bilo stupanj toplije, odnosno -2, u Kijevu -1, u Kninu i šibenskoj Dubravi izmjereno je nula stupnjeva. Na većini meteo postaja u Šibeniku minimalna temperatura zraka kretala se oko 2 stupnja, dok se na ostatku obale i na otocima mjerilo između 2 i maksimalnih 6 stupnjeva koliko je bilo na otoku Murteru. Pretežno vedro vrijeme prevladavati će i u nastavku dana, a uz slabu do umjerenu buru koja će na moru okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak temperature zraka će biti u rasponu od 12 do 15°C.

Nad Jadranom se sa sjevera kontinenta pruža anticiklonalni greben koji će u danima vikenda osigurati stabilne vremenske prilike i suho vrijeme. Ipak oslabljeni frontalni poremećaji koji će se premještati u polju visokog tlaka zraka u drugom dijelu vikenda donijeti će nakon pretežno sunčane subote umjereno do pretežno oblačnu nedjelju.

Vjetar će u danima vikenda biti slab pa će subota biti gotovo tiha, a u nedjelju će zapuhati slabo jugo i jugozapadnjak. Jutro će zbog vedre noći i sutra biti prohladano ali u kotlinama zaleđa ipak se ne očekuje mraz. Minimalna temperatura zraka kretati će se od 3 do 6, a makimalna dnevna između 16 i 18°C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com