Meteoalarm: Sutra jaka, na udare olujna bura

Ciklona s frontalnim sustavom koja se sa sjevera Italije preko Jadrana premješta na jugoistok danas je obalnom dijelu zemlje donijela vjetrovito vrijeme i jugo koje je na šibenskom području puhalo i do 70km/h. Kako se glavnina sustava približava jugo u večernjim satima je u postupnom slabljenju, a trend slabljenja nastaviti će se i u prvom dijelu noći kada se očekuje glavnina pogoršanja vremena praćenog kišom i lokalnim grmljavinskim pljuskovima.

U drugom dijelu noći vjetar će na moru okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, a zatim naglo na jaku i olujni buru koja će se postupno sa sjevera širiti prema jugu.

Zbog toga za sutra Meteoalarm za obalni dio zemlje izdao je niz upozorenja od kojih izdvajamo olujnu buru koja na udare može puhati i do 130km/h te lokalno izraženije grmljavinske pljuskove.

Tijekom jutra oborine će prestati, a od sredine dana naoblaka će se raskinuti uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Najjači udari bure na šibenskom području očekuju se u ranim jutarnjim satima dok od sredine dana bura će biti u laganom slabljenu na umjereno jaku do jaku.

Iznadprosječno toplo vrijeme koje je danas praćeno maksimalcima koji su dosegnuli vrijednosti i do 20 stupnjeva prekinuti će se prodorom hladnog zraka i zahlađenjem te padom temperatura u odnosu na danas za 8 do 10 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com