Frontalni prolaz uz jaku buru, od četvrtka postupna stabilizacija

Anticiklonalno polje nad Jadranom podržava stabilno vrijeme, a sa sjeverozapada kontineta približava se frontalni poremećaj koji će od sutra donijeti postupnu promjenu vremena uz kišu, buru i zahlađenje. Od četvrtka ponovno jačanje anticiklone stabilizirati će vrijeme u ostatku tjedna.

U nastavku dana uz pretežno sunčano vrijeme zapuhati će jugo koje će u noći pojačati na umjereno do umjereno jako što će biti uvod u sutrašnju promjenu vremena kada se očekuje postupni porast naoblake, a kasno navečer kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi, osobito na moru. Jugo će sutra u prvom dijelu dana biti umjereno jako do jako, a prema večeri će slabiti i postupno u noći na srijedu okrenuti na jaku i vrlo jaku buru. Temperature zraka zbog juga i naoblake naredne noći će biti više i kretati se između 10 i 12 stupnjeva, dok dnevne bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Uz olujnu buru tijekom srijede doći će do postupne stabilizacije vremena pa se uz prestanak oborina u drugom dijelu dana očekuje i raskidanja naoblake. Temperature zraka će biti u padu i to osobito u drugom dijelu dana kada će se biti u rasponu između 6 i 11°C, a osjet hladnoće dodatno će pojačavati jaka i olujna bura.

Od četvrtka do kraja vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih, a u danima vikenda promjenjivih smjerova. Temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se između 6 i 15°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com