Za vikend jugo, u nedjelju kiša

Anticiklonalno polje uz pretežno vedro vrijeme i danas podržava stabilne vremenske prilike. Nakon prohladnog jutra i za doba godine niskih temperatura zraka koje su se spustile do 12 stupnjeva od sredine dana ipak dosta ugodnije uz vrijednosti od oko 20 stupnjeva,

Frontalni sustav koji se približava za zapada kontinenta u danima vikenda donijeti će pogoršanje vremena uz jačanje južine, a u njegovom drugom dijelu i kišu.

U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a samo u zaleđu uz prolazno više oblaka dnevnog razvoja. Puhati će slab vjetar sjeverozapadnih smjerova koji će na moru sredinom dana biti povremeno pojačan. Maksimalne dnevne temperature zraka oko 22, noćne između 12 i 14°C.

U noći na subotu vjetar će okrenuti na slabo jugo koje će biti uvod u postupnu promjenu vremena. Tijekom prvog dijela dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku koja će prema poslijepodnevnim satima biti sve gušća pa će do večeri prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jugo će tijekom dana jačati i navečer biti umjereno, na moru umjereno jako. Temperature zraka bez veće promjene uz dnevni hod od 12 do 22°C.

U nedjelju stiže glavnina pogoršanja vremena koja se očekuje u danima vikenda. Uz jače naoblačenje u ranim poslijepodnevnim satima očekuje se povremeno kiša i pljuskovi koji lokalno mogu biti praćeni i grmljavinom. Jugo će u noći pojačati na umjereno jako, na moru i jako, a od sredine dana će biti u slabljenju na slabo do umjereno. Noćne temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će u laganom porastu i kretati se između 16 i 20 stupnjeva dok će dnevne temperature zraka biti slične ili neznatno niže.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com