Nakon današnjeg prolaznog pogoršanja u nastavku tjedna stabilno

Sjeverno od Jadrana na istok se premješta dolina s frontalnim poremećajem pa je u većem dijelu zemlje jutro započelo uz kišu i grmljavinske pljuskove. I na području sjeverne Dalmaciju, u Ravnim kotarima, jutros se formirao neverin čiju oborinsku masa visinska struji nosi na Bukovicu i šire kninsko područje gdje jutros pada kiša.

Prema prognostičkim materijalima današnje pogoršanje ujedno je i jedino u tjednu pred nama jer će jačanje polja anticiklone zaustaviti sve prodore sa zapada. U danima vikenda anticiklona će postupno popuštati, a ciklona koja će se formirati u zapadnom Sredozemlju osim juga i zatopljenja donijeti će prema nedjelji i sve više oblaka.

U nastavku jutra nestabilno uz mogućnost za pljuskove, osobito u zaleđu. Uz obalu i na otocima stabilnije uz više sunčanih perioda. Od sredine dana uz jačanje bure nastupiti će raskidanje naoblake i stabilizacija vremenskih prilika.

Od utorka do petka prevladavati će stabilne vremenske prilike uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U sjevernoj struji uz umjerenu do umjereno jaku buru pristizati će i svježiji zraka pa će se temperature zraka kretati od 12 do 22°C.

U četvrtak će vjetar oslabiti i okrenuti na slabe zapadne, u petak na jugozapadne smjerove.

U subotu će postupno jačati jugo koje će osobito jako biti u nedjelju kada se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kasno navečer i mogućnost za slabu kišu. Sa južinom će pristizati i sve topliji zrak pa će temperature zraka biti u porastu i kretati se od 14 do 24°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com