Vikend promjenjiv uz povremene pljuskove i neverine

Foto: Ivan Ivičin

Frontalni sustav koji je jučer zahvatio krajeve sjevernije i zapadnije od Dalmacije tijekom noći premještao se prema istoku pri čemu je lokalno jačih nestabilnosti i nevremena bilo u zaleđu i to u okolici Knina te osobito na jugu oko Ploča i Dubrovnika.Upravo u Pločama je tijekom noći pala obilna kiša od čak 190 litara po metru četvornome, a u obližnjem Kominu izmjereno 128, odnosno u Metkoviću 113 litara kiše. U okolici Dubrovnika također je bilo obilne kiše u kombinaciji sa jakim grmljavinskim nevremenom, a tamošnji kišomjeri izmjerili su od 45 do 63 litre kiše.

Nevrijeme se sinoć nakon zadarskog područja svojom glavninom premještalo preko Ravnih kotara i Bukovice na istok prema kninskom području gdje je ujedno i izmjereno najviše kiše od 33 litre po metru četvornome. U Drnišu je palo 28, na Miljevcima i u Kistanjama 20, a u Šibeniku zavisno o kvartu u prosjeku oko 17 litara. Slabe kiše i to do 10 litara bilo je i u zapadnom dijelu Šibensko-kninske županije dok je južnije od Šibenika ona bila neznatna ili je potupno izostala.

Petak i dani vikenda donijeti će nastavak nestabilnog i promjenjivog vremena pa će uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda biti česte pojave pljuskova i lokalnih neverina. Vjetar će do nedjelje kada će sredinom dana zapuhati umjerena bura, a na moru sjeverozapadnjak, biti slab i često promjenjivih smjerova. Temperature zraka će biti ugodne i kretati se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 26 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com