Od četvrtka promjena vremena uz povremene pljuskove i neverine

Greben anticiklone koji se prema Jadranu pruža sa sjevera kontinenta na početku tjedna donio je stabilne vremenske prilike uz pretežno vedro i tiho vrijeme. Sredinom dana temperature zraka su dosegnule ljetne vrijednosti od gotovo 30 stupnjeva. Prema prognostičkim materijalima stabilne vremenske prilike pratiti će nas u prvoj polovici tjedna, a od četvrtka slijedi promjena vremena koja će svojom glavninom nastupa tijekom petka te se nastaviti uz povremene nestabilnosti i u danima vikenda.

Polje povišenog tlaka zraka osigurati će do srijede pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe do umjerene vjetrove sjeverozapadnih smjerova biti će vruće uz temperature zraka od 21 do 30°C.

Tiho, a navečer uz pad tlaka zraka okretanje vjetra na slabo jugo u srijedu će nagovijestiti skoru promjenu vremena i uvod u promjenjivi drugi dio tjedna. Frontalni poremećaj koji je dio pripadajuće ciklone nad Atlantikom u četvrtak će donijeti jačanje juga na umjereno do umjereno jako, a nebo će postupno prekriti oblaci uz jače naoblačenje u kasnim večernjim satima. Temperature zraka u četvrtak će biti neznatno niže u odnosu na prethodne dane i kretati se od jutarnjih 22 do maksimalno dnevnih 26°C.

Noć na petak, sami petak, te noć sa petka na subotu donose glavninu ovotjednog pogoršanja vremena koje će biti praćeno povremenom kišom, pljuskovima te lokalnim neverinima. Jugo će postupno slabiti i okretati na levanat i sjeverozapadnjak, odnosno na sjeverne smjerove sa kojima će i osvježiti pa će se temperature zraka sniziti i kretati se od 19 do 24°C.

Promjenjivo vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te uz pojavu lokalnih neverina, osobito u nedjelju, prevladavati će i u danima vikenda. Uz slabe do umjerene vjetrove sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti slične ili neznatno više.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com