U nedjelju ponovno oblačnije, lokalno i uz poneki pljusak

Foto: Ivica Grbelja

Klimatološki početak jeseni jučer nam je znakovito donio i prave jesenske vremenske prilike uz oblačno vrijeme i povremenu uglavnom slabu kišu. Uz pojačane sjeverne vjetrove znatno je osvježilo uz temperature zraka koje sredinom dana jedva da su prelazile 20-tak stupnjeva uz obalu, a u zaleđu su bile i za nekoliko stupnjeva niže.

Nad Jadranom se sa sjevera pruža anticiklonalni greben, dok se plitka ciklona iznad južnog Jadrana popunjava. Petak i vikend donijeti će nešto povoljnije vremenske prilike pa će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a umjerenog razvoja naoblake od sredine dana može biti u dijelu zaleđa. Puhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka biti će u rasponu od 21 do 28°C.

U prvom dijelu subote prevladavati će pretežno sunčano, a poslijepodne i prema večeri djelomice sunčano uz visoku i srednju naoblaku. Uz slab vjetar promjenjivih smjerova temperature zraka biti će neznatno više i kretati se od 22 do 29°C.

Nedjelja će donijeti porast naoblake pa će veći dio dana prevladavati djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a lokalno može biti i slabih pljuskova i kiše. Vjetar će i dalje biti slab promjenjivih smjerova, a na moru će zapuhati slabo jugo. Temperature zraka malo više u odnosu na subotu, odnosno kretati će se od jutarnjih 21 do maksimalno dnevnih 29°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com