U nedjelju uz više oblaka lokalno može biti slabih pljuskova

Visinska ciklona koja je djelovala na vrijeme u prvom dijelu tjedna premjestila se istočnije od naših krajeva pa se vrijeme barem donekle stabiliziralo. Četvrtak i petak su tako oballi “priuštili” pretežno sunčano vrijeme, a tek u zaleđu sredinom dana je bilo slabog razvoja dnevne naoblake. I vjetar koji je bio prevladavajućih sjevernih smjerova smirio se i okrenuo na stabilne ljetne jugozapadne i zapadne.

Jadran se i dalje nalazi u polju srednjeg ili malo sniženog tlaka, a po visini kruži manja količina nestabilnog vlažnog zraka. U skladu sa time u nastavku petka uz obalu će prevladavati pretežno sunčano, a umjerene naoblake uz mogućnost za slabe pljuskove biti će na krajnjem sjeveru zaleđa. Subota će biti slična petku pa će uz obalu i osobitu na moru biti pretežno sunčano, a na krajnjem sjeveru zaleđa od sredine dana uz jači razvoj dnevne naoblake mogući su lokalni pljuskovi koji će sa večernjim satima prestati uz raskidanje naoblake.

Nedjelja donosi više oblaka i nestabilnije vremenske prilike pri čemu slabih pljuskova osim u zaleđu može biti lokalno i uz obalu te na moru gdje su mogući i neverini.

Vjetar će u danima vikenda biti slab i to uglavnom jugozapadnih i zapadnih smjerova, a noću tiho ili slab burin. Temperature zraka će u odnosu na prethodne dane uz obalu zbog osvježavajućeg utjecaja sa mora biti ugodnije i kretati se od 22 do 30, a u zaleđu neznatno više od 18 do 33°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com