Prvi dio tjedna nestabilan uz visinsku ciklonu

Visinska ciklona koja se “usidrila” nad nama i dalje podržava dosta nestabilne vremenske prilike uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme koje prati lokalni pljuskovi, osobito u unutrašnjosti zemlje.

U narednim danima vrtlog nestabilnog i vlagom bogatog zraka i dalje će se zadržavati u blizini naših krajeva, a od sredine tjedna njegov utjecaj će slabiti uz premještanje centra južnije od nas pa će se i vremenske prilike poboljšati. Ipak u danima vikenda ponovno postoji mogućnost za pojavu nestabilnosti i lokalnih neverina.

Danas prevladava pretežno oblačno i dosta vjetrovito vrijeme uz umjereno jak sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru ima udare preko 50km/h. Temperature zraka su nakon nekoliko dana sparine na početku tjedna puno ugodnije i kreću se od 25 do 28°C, a na visini iznad 800m temperatura zraka je jesenskih 18°C.

Slične vremenske prilike uz dosta oblaka i to osobito sredinom dana pratiti će nas do četvrtka. Uz umjerene sjeverozapadne i sjeverne vjetrove temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od 21 do 31°C.

U polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka četvrtak i petak donijeti će ipak više sunčanog vremena u odnosu na prvi dio tjedna. Uz slabe vjetrove sa mora koji će donijeti svježinu temperature zraka će biti niže za stupanj do dva i kretati se od 21 do 28°C.

Mogućnost za poneki grmljavinski pljusak raste u danima vikenda jer se u zaleđu nakon jačeg razvoja dnevne naoblake očekuje pojava lokalnih pljuskova i grmljavine. Puhati će slabi vjetrovi sa mora, jugozapadnih i zapadnih smjerova, a temperature zraka biti će slične ili neznatno niže.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com