Accuweather: Ljetne vremenske prilike neće završiti sa prvim danima jeseni

Screenshot: Accuweater

Američki privatni meteorološki servis Accuweather koji redovito izdaje sezonske prognoze nedavno je objavio što se prema njihovim prognostičkim modelima očekuje od vremena ove jeseni u Europi. Njihov tim sastavljen od meteorologa Renee Duff, Tyler Roys, Alan Reppert i Rob Richards predviđa nastavak toplog i sušnog vremena koje nas prati cijelo ljeto pa će topliji uvjeti od normalnih i dalje biti trend diljem zapadne i središnje Europe tijekom velikog dijela jesenskih mjeseci pri čemu će sezona biti topla uz spor prijelaz prema normalnim temperaturama.

Izgledi za obilnije i dugotrajnije oborine koje bi spriječile sušu u regijama koje su njom najviše pogođene nisu obećavajuće. Vrijeme će biti suše od uobičajenog u zoni od Pirenejskog poluotoka do Francuske, Italije, pa čak i na sjeveru do južnih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva. Trebati će dosta vremena da se oluje prošire sjevernim dijelom Europe kao rezultat snažnog područja visokog tlaka za koje se očekuje da će se zadržati ​​tijekom prvog dijela sezone pa se oborinski bogatije razdoblje za zapadnu i srednju Europu predviđa tek u drugom dijelu jeseni.

Jugoistočna Europa bi mogla imati najdinamičnije vrijeme ove jeseni. Meterolozi predviđaju da će u prvom dijelu jeseni Balkan i Grčku vjerovatno zahvatiti još nekoliko toplinskih valova, a u drugom dijelu zbog visoke temperature mora postoji velika šansa za razvoj jakih oluja i obilnih oborina. Pri tome kao i prethodnog ljeta postoji velika šansa za pojavu Medicane-a ili sredozemne verzije uragana, odnosno tropske oluje. Međutim ako se ne nastavi iznadprosječno toplo vrijeme i temperature mora se značajnije snize za očekivati je da će se sušno razdoblje nastaviti dugo u jesen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com