Snažne oluje u Europi odnijele 13 života

Izvor: Twitter

Snažne grmljavinske oluje i vjetrovi pogodili su francuski otok Korziku. Broj stradalih raste i do jutros je smrtno stradalo šest osoba, a više ih je ozlijeđeno, javljaju francuski mediji, a prenosi Index.

Tuča, jaka kiša i vjetrovi čija je maksimalna brzina iznosila 224 km na sat divljaju francuskim otokom. U kopnenom dijelu Francuske je pak oko 1000 kućanstava ostalo bez struje nakon što je oluja pogodila južne departmane Loire i Ain, objavila je elektromreža Enedis. U srijedu navečer ulice u Marseilleu bile su poplavljene, a potoci vode slijevali su se niz stepenice u ovom lučkom gradu.

Osim Korzike olujnim nevremenom pogođena je i Italija, Slovenija, Austrija ali i dijelovi Njemačke. Kako smo pisali u Italiji olujno nevrijeme pogodilo je regiju Toskanu, a u Sloveniji olujni vjetar dizao je krovove kuća i zgrada. Srušena stabla u Austriji usmrtila su dvoje djece u Koruškoj, a još troje ih je poginulo u Donjoj Austriji. Pad strujne mreže uzrokovao je brojne probleme u odvijanju željezničkog prometa. Obilna kiša pala je i u Njemačkom gradu Hamburgu uzrokovavši brojne proble u odvijanju prometa.

Ciklona koja će se danas sa sjevernog Jadrana premještati prema jugu lokalno jača nevremena donijeti će našoj zemlji i okolici pa je sustav Meteoalarma izdao niz upozorenja na opasne vremenske prilike.


Toscana, izvor: Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com