Požari bijesne Slovenijom i Grčkom

Požar koji Slovenija ne pamti proširio se s talijanske strane na slovensku regiju Kras i unatoč gašenju iz zraka u kojem su sudjelovala tri slovenska i dva talijanska helikoptera te pomoći koja je stigla i iz Hrvatske poprimo je katastrofalne razmjere.

Ipak kako javljaju mediji požar je tijekom noći i jutra stavljen pod nadzor pa će se i evakuirani stanovnici kojih ima više od tisuću tijekom dana postupno vraćati u svoje domove.

Šumski požari potaknuti jakim vjetrom bijesne i Grčkom, a najgore je u planinskom području. U Pentelik blizu Atene vatra je “gutala” kuće, zbog čega su vlasti naredile evakuaciju najmanje devet područja i dječje bolnice, prenosi Telegram. Tri vatrogasca i devetero mještana zadobilo je lakše ozljede i prebačeni su u bolnicu s poteškoćama s disanjem, izvijestila je državna televizija ERT.

Gusti oblaci dima zamračili su nebo nad Pentelikom gdje je požar izbio jučer oko 14.30 sati, oko 27 kilometara sjeverno od središnjeg dijela Atene.

U borbi s vatrenom stihijom na nekoliko bojišnica sudjeluje oko 485 vatrogasaca i 120 vatrogasnih vozila, petnaest helikoptera i zrakoplova izbacivalo je vodu na plamen, a operacije su zaustavljene po noći iz sigurnosnih razloga.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com