Za vikend promjenljivo uz pljuskove i neverine

Anticiklonalno polje i dalje se zadržava nad Jadranom, a istodobno po visini kruži nestabilan zrak koji onemogućava posve stabilne vremenske prilike. Štoviše u danima vikenda jezgra nestabilnog zraka će se zadržavati u blizni naših krajeva pa će se vrijeme dodatno destabilizirati uz čestu pojavu lokalnih pljuskova i neverina.

Jutros na šibenskom području prevladava pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova. U nastavku dana u zaleđu će kao i prethodnih dana doći do razvoja dnevne naoblake uz mogućnost za poneki lokalni pljusak. Puhati će slabi vjetrovi sa mora, maestral i sjeverozapadnjak, a temperature zraka će se kretati od 28 do 32°C.

Subota donosi promjenljivo vrijeme uz dosta oblaka i čestu pojavu pljuskova i lokalnih neverina. Puhati će slabi vjetrovi sa mora, a navečer i u noći slaba do umjerena bura. Temperature zraka u odnosu na petak neznatno će se sniziti i kretati se od 23 do 29°C.

Nedjelja će donijeti stabilizaciju vremena pa će uz obalu veći dio dana prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U zaleđu će od sredine dana ipak doći do lokalnog razvoja naoblake uz mogućnost za pojavu pljuskova praćenih grmljavinom. Sa dolaskom večernjih sati i ti sustavi će u zaleđu oslabiti uz raskidanje naoblake. Uz slabu do umjerenu buru, a od sredine dana na moru pojačan sjeverozapadnjak, temperature zraka će biti slične onima od subote.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com