Sutra mogućnosti za lokalne neverine, u nedjelju bura i sjeverozapadnjak

Sa sjeverozapada kontinenta Jadranu se, nad kojim se još zadržava polje malo sniženog tlaka zraka, približava frontalni poremećaj koji će glavninu pogoršanja ovim krajevima donijeti ove noći i sutra u prvom dijelu dana.

Jutros prevladava vedro vrijeme uz slabe vjetrove jugozapadnih smjerova, a temperature zraka malo su više nego jučer i kreću se oko 30 stupnjeva. U nastavku dana pratiti će nas slične vremenske prilike pa će uz obalu prevladavati pretežno sunčano vrijeme dok se u zaleđu od sredine dana očekuje mala mogućnost za razvoj dnevne naoblake, a u pograničnom području i na planinskim masivima lokalno pljuskovi praćeni grmljavinom. Maksimalne dnevne temperature zraka malo više nego prethodnih dana i kretati će se od 31 do 33 stupnja.

U noći sa petka na subotu zapadni i sjeverni dio zemlje zahvatiti će frontalni poremećaj koji će se pred jutro premjestiti do Dalmacije gdje se očekuje njegov slabljenje. Oborine će se sa zadarskog područja preko Bukovice premjestiti na Dinaru pa tek lokalno može biti slabih pljuskova, uglavnom u zaleđu te prema otvorenom moru. Od sredine dana u većini krajeva nastupiti će raskidanje naoblake uz djelomice sunčano vrijeme i lokalno promjenljivu naoblaku. Slab do umjeren sjeverozapadnjak poslijepodne i navečer će zamjeniti bura koja će u noći na nedjelju jačati na umjerenu do umjereno jaku. Temperature zraka u subotu će se malo sniziti i kretati se od 24 do 29°C.

U nedjelju će prevladavati pretežno vedro vrijeme uz umjerenu buru koja će od sredine dana uz obalu i na moru okrenuti na pojačan sjeverozapadnjak. Temperature zraka u rasponu od jutranjih 24 do maksimalno dnevnih 30 stupnjeva.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com