Napokon pala kiša, Šibenik dobio najviše litara

Nakon gotov mjesec dana na šibenskom području jučer je pala prva konkretnija kiša koja će barem malo ublažiti sušu i osvježiti vegetaciju.

Prvi neverin koji se formirao na otvorenom moru jugozapadno od Kornata zahvatio je središnji i južni dio šibenskog kraja tijekom jutra i donio uglavnom slabe oborine koje su se kretale od 1 do 3 litre po metru četvornome.

Slabe oborine nisu rashladile zrak već uzrokovale dodatnu sparinu koju je donekle ublažavala visoka naoblaka koja je iza 15h sve više pristizala sa otvorenog mora, a bila je dio ostataka olujnih sustava nad Apeninima i talijanskoj obali Jadrana.

Iza 17h na moru je ponovno došlo do aktiviranja neverina koji je u odnosu na jutarnji bio puno izdašniji po pitanju oborina, pogotovo uz obalu i na moru. Uz jaku grmljavinu i pljuskove nevrijeme se glavninom obrušilo na Šibenik gdje je ujedno i izmjereno najviše oborina. Prema AMP-ovima na širem području grada palo je i do 16 litara, a na preostalom području svega od 1 do 11 litara po meteu četvornome.

Kiša je utjecala i na temperature zraka koje su jutros malo ugodnije nego prethodnih dana pa su niže u prosjeku za 2 do 5 stupnjeva na području Šibenika.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com