Ponovno dobra kiša u Šibeniku: U kratko vrijeme napadalo 30-tak litara!

Frontalni poremećaj koji se danas premješta preko zemlje rano jutros stigao je i do Sjeverne Dalmacije gdje je lokalno bilo izraženijeg nevremena praćenog pljuskovima i grmljavinom.

Kao i kod dva prethodna neverina i jutrošnji se glavninom obrušio na Šibenik gdje je prema mjerenjima gradskih automatskih meteoroloških postaja palo u prosjeku oko 30-tak litara kiše po metru četvornome.

Radarski odraz oborina, izvor: DHMZ

Dobra kiša pala je i na području Vodica gdje je izmjereno 13, te u Skradinu 12 litara. Na ostatku područja oborine su bile uglavnom slabe i kreću se od 1 do 8 litara, a južno od Primoštena oborine su potpuno i izostale.

Grmljavinski senzor

Nevrijeme je pratila i intezivna grmljavina pa je tijekom jutra grmljavinski senzor na šibenskom području izbrojio gotovo 700 udara munje! Trenutno glavnina nevremena se udaljila na istok prema zaleđu, a prema prognozi i u nastavku jutra će biti dosta promjenljivo uz mogućnost za povremene pljuskove ili neverine. Od sredine dana sve stabilnije uz više sunčanih perioda ali i buru koja će u noći na nedjelju jačati na umjerenu do umjereno jaku. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane malo niže i kretati će se od 23 do 29°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com