Nevrijeme zahvatilo dio zemlje, Dalmacija i dalje suha

Prolaz frontalnog poremećaja danas je sjeverozapadu zemlje i dijelu Sjevernog Jadrana donio oborine koje su lokalno bile i obilne te praćene jakim vjetrom i tučom.

Prema mjerenjima meteo postaja najobilnija kiša pala je na širem području Grada Rijeke gdje je bilo i tuče, a neke postaje izmjerile su i do 60 litara po metru četvornome. Kiša je napokon pala i u većem dijelu Istre što će zasigurno doprinjeti punjenju akumulacija vode.

Karlovac se danas našao na udaru jake oluje koja je bila praćena olujnim vjetrom. Pričinjena je znatna materijalna šteta na stambenim i privrednim objektima.

Dalmacija, izuzev planinskog dijela ¸i podnožja Dinare, očekivano najavama prognostičkih materijala i od ove preomjene vremena nije dobila priželjkivane oborine. Štoviše, i danas je bila najtopliji dio zemlje, a slično će biti i sutra. Ipak naredni dani će zbog nestabilne atmosfere u široj regiji i ovom dijelu zemlje donijeti mogućnost za povremene lokalne pljuskove i to danju uglavnom u zaleđu, a tijekom večeri i noći na moru dijelu obale i otocima. Osvježenje i pad temperatura zraka u nešto manjem opsegu od kontinenta očekuje se i na našem području u drugoj polovici tjedna.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com