U danima vikenda vrhunac toplinskog vala

Polje srednjeg i izjednačenog tlaka zraka nad Jadranom i dalje podržava stabilne vremenske prilike pa jutros na cijelom području prevladava pretežno vedro vrijeme, a slične vremenske prilike pratiti će nas i u nastavku dana. Uz slabe vjetrove sa mora temperature zraka uz obalu će se kretati od 32 do 35, a u zaleđu od 35 do 39°C.

Frontalni poremećaj koji se premješta sa zapada kontinenta prema jugoistoku pred sobom “gura” vrući zrak koji je prethodnih dana zadao brojne probleme zapadu Europe i donio nikad zabilježene visoke temperature zraka od 40 i više stupnjeva. Pritjecanje osjetno toplijeg zraka u danima vikenda utjecati će kod nas na daljnji porast temperatura zraka od dva do tri stupnja pa će lokalno u kotlinama zaleđa dosegnuti vrijednosti i od 40°C.

U subotu će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove jugozapadnih i južnih smjerova. Temperature zraka uz obalu će se kretati od 26 do 36, a u zaleđu od 24 do 39°C.

U prvom dijelu nedjelje očekuje se prolaz oslabljenog frontalnog poremećaja koji će prolazno donijeti porast naoblake, a lokalno može biti slabih pljuskova i to prvenstveno na širem zadarskom i kninskom području. Od sredine dana naoblaka će se raskinuti pa će ostatak nedjelje proći uz pretežno sunčano vrijeme. Slaba bura će donijeti dašak osvježenja u zaleđe pa će temperature zraka biti za stupanj do dva niže u odnosu na obalu gdje će biti “fenirane” i dosegnuti maksimalne vrijednosti i do 38 stupnjeva!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com