Tjedan sunčanog i sve toplijeg vremena

Ulazimo u najtopliji dio ljeta kada su u mnogim krajevima upravo i izmjerene apsulutne maksimalne temperature zraka. Da je tome tako pokazuju i sinoptički materijali koji ukazuju da će tjedan pred nama obilovati sunčanim vremenom, a temperature zraka iz dana u dan će biti sve više, osobito u danima vikenda.

Nad Jadranom se sa sjevera kontinenta pruža anticiklonalni greben koji će u narednim danima slabiti uz pristizanje sve toplijeg zraka sa zapada kontinenta gdje ovih dana vladaju nesnosne vrućine.

Stoga je prognoza vremena za ovaj tjedan jednostavna i može se sažeti da će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, danju sa slabim vjetrovima sa mora, a noću uz burin. Temperature zraka će uz obalu biti izdržljivije za podnositi od onih u zaleđu jer će upravo more osiguravati potrebno dnevno rashlađivanje i držati ih na relativno ugodnim vrijednostima, odnosno od jutarnjih 24 do 26 do maksimalno dnevnih 30 do 32 stupnja.

Zaleđe će zbog izostanka vjetrova sa mora imati za nekoliko stupnjeva više dnevne maksimalce koji će se kretati iznad 35 stupnjeva, a u danima vikenda i to osobito u nedjelju približiti se vrijednosti od 40°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com