Vikend pretežno sunčan ali uz pojačanu buru

Greben anticiklone koji se prema Jadranu pruža sa sjeverozapada kontinenta postupno slabi, a sjevernije od njega premješta se oslabljeni frontalni poremećaj koji će kasno poslijepodne i navečer uglavnom na sjeverozapadu zemlje donijeti kišu i grmljavinske pljuskove. U Dalmaciji po običaju ovakvi prolaze ne ostavljaju veći trag na vremenu pa će osim prolazno više naoblake zapuhati bura.

Jutros na cijelom području prevladava pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove sa mora. Temperature zraka sa jutarnjih minimalaca koji su se kretali od 15 do 22 stupnja su u postupnom porastu i trenutno se kreću uglavnom oko 30, a izuzetak je Rogoznica gdje maestral održava temperaturu na ugodnih 25 stupnjeva. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme i maestral koji će uz obalu temperature zraka držati od 28 do 33 stupnja. U zaleđu vjetar će biti slab pa će tu maksimalne dnevne temperature zraka u odnosu na obalu biti više i kretati se do 35°C.

U noći na subotu sa sjevernog Jadrana prema jugu će jačati bura koja će umjerenom snagom puhati do otprilike šibenskog područja, a južnije će biti slaba ili će izostati. Subota donosi pretežno sunčano vrijeme, a uz slabe vjetrove sa mora temperature zraka će biti slične današnjima.

U noći sa subote na nedjelju ponovno se očekuje nalet bure koja će ipak biti snažnija pa će udari biti umjereni do umjereno jaki. Sa jutrom bura će slabiti i postupno okretati na sjeverozapadni vjetar koji će na moru sredinom dana biti i pojačan, Prevaladavati će pretežno sunčano vrijeme uz nešto više temperature zraka uz obalu zbog fenskog utjecaja vjetra i izostanka rashladnog utjecaja mora, odnosno kretati će se od jutarnjih 24 do maksimalnih 36 stupnjeva. U zaleđu bura će sniziti maksimalce pa će se tu temperature zraka kretati od 24 do 33°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com