Petak donosi manju promjenu vremena, za vikend ponovno stabilnije

Plitka ciklona nad Jadranom se popunjava, a sa sjeverozapada kontinenta jača anticiklonalni greben. U takvim okolnostima danas se očekuje prolazno pogoršanje vremena, a već od sutra povratak na stabilne vremenske prilike.

Jutros zbog premještanja oblačnog sustava nad Jadranom i u široj regiji prevladava djelomice sunčano vrijeme uz lokalno povećanu naoblaku, a prema radarskim odrazima oborina nema.

U nastavku dana pratiti će nas slične vremenske prilike, pa se nakon prvog vala naoblake očekuje prolazno više sunčanog vremena kojeg će opet u rano poslijepodne kratkotrajno prekinuti drugi oblačni val u kojem može biti i lokalnih slabih grmljavinskih razvoja praćenih pljuskovima i to osobito u zaleđu. Slab sjeverozapadnjak od sredine dana će pojačati na umjeren, a na otvorenom moru prolazno i pojačan dok će navečer na cijelom području zapuhati umjerena bura. Temperature zraka dosta visoke i kretati će se od 25 do 32°C.

Sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz prolazno visoku prozirnu naoblaku. Puhati će umjerena bura, a od sredine dana umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti slične današnjima i kretati se u rasponu od 23 do 32°C.

Nedjelja donosi pretežno vedro vrijeme uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova koji će morsku svježinu “dopuhati” do obale pa će i temperature zraka biti malo ugodnije i kretati se od 21 do 29°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com